Startsidan
För att en foliering ska hålla sig fräsch länge så är det viktigt att hålla efter den. Det är relativt enkelt men det är viktigt att man håller bilen ren och inte låter den vara smutsig långa perioder utan spolar av den. Smutsen torkar ut folien i längden och förkortar folien livslängd avsevärt, så även om det känns hopplöst att tvätta en bil exempelvis vintertid så är det viktigt att i alla fall spola av den minst två gånger i månaden.
En folie tål avfettning men det bör användas sparsamt då den påverkar folien i längden, är bilen väldigt smutsig och har tjärfläckar till exempel så är det tillåtet med avfettning, undvik all form av industriell avfettning. Sommartid är det inte nödvändigt att använda det varje gång. Då folien som regel är lättare att hålla efter än en lack så räcker det vanligtvis att spola av och tvätta med svamp.
Om du tvättar med högtryck så är det viktigt att hålla lite avstånd, vara försiktig och inta nöta mot skarvar och eventuella stenskott. Om vattnet i högtryckstvätten är kallt så är det extra viktigt att hålla avstånd då vattnet blir hårdare och kylan gör folien sprödare. Om du tvättar med varmvatten bör det inte vara varmare än 60°c.
Om du har folierade chromedetaljer (grill, lister, handtag, etc.) på bilen så bör du undvika att rikta högtrycket mot dom detaljerna då folie har en tendens att sitta sämre på chromet än på en lack samt att det är tunna remsor som är enklare att blåsa bort.
Om du vill försegla din lack eller folie med keramiskt lackskydd, kontakta oss så hjälper vi dig.
En blank färgad folie går utmärkt att polera dock bör man vara försiktigare än med en lack då den är mjukare och det är också viktigt att det inte blir för varmt, det kan många gånger fungera med en quick coat som man bara stryker på. En matt folie får inte poleras.
När det gäller stenskottsskydd avråder vi från polering då det kan ta bort dom smuts-, vatten- och självläkande egenskaperna som ett transparent stenskottsskydd har.