Vanliga frågor
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Vi utökar denna del kontinuerligt hittar du inte svaret på din fråga så är du välkommen att kontakta oss.


Hur lång tid tar det att helfoliera en bil?
Det är lite olika beroende på bilmodell men räkna med att vi behöver ha bilen hos oss 2 till 3 arbetsdagar (vintertid behöver vi bilen hos oss dagen innan vi påbörjar arbetet så att den står inne över natten och får upp temperaturen).


Vad kostar det att helfoliera en bil
Pris för en helfoliering varierar en hel del beroende på bilmodell, det är vanligtvis antal dörrar, hur karossdetaljer ser ut, kjolpaket etc som styr, skicka en offertförfrågan för att få ett pris på just din bil. Pris för helfoliering ligger på mellan 16.000 och 21.000 kr inklusive moms för foliering med vanlig folie.


Hur länge håller folieringen
Rent generellt håller folieringen ett bra skick mellan 3-5 år men livslängden beror till största del på hur du vårdar din bil. Medellivslängden är ungefär 3 år. Dock så väljer de flesta att sälja sin bil eller foliera om den dom första 3 åren.


Är det någon prisskillnad beroende på färg?
Priset kan skilja sig ganska mycket beroende på material, för färger ur standardsortimentet är kostnaden den samma oavsett om du väljer blank, matt eller metallic men väljer man pearl, candy-fäger (en djup metallic) eller variochrome (en färg som skiftar mellan olika färger) så ligger dom ca 3.000 kr högre i kostnad på grund av högre materialkostnad.


Är det dyrare att foliera en bil i chrome?
Priskillnaden mellan foliering i chrome och vanlig foliering skiljer ganska mycket. För foliering i chrome får du räkna med en kostnad på ca 20.000 kr högre än en foliering med en vanlig folie, detta på grund av en hög materialkostnad och att chromen är betydligt mer arbetskrävande.


Hur länge behöver ni ha bilen för att applicera transparent stenskottsskydd?
Att applicera stenskottsskydd tar mellan 4-6 timmar men vi vill ha bilen över natten så vi kan kontrollera allt när det satt sig riktigt innan vi lämnar ut bilen.


Jag har läst om lite olika fabrikat av stenskottsskydd, vad skiljer dom åt?
Dom flesta skydd från dom stora tillverkarna som är likvärdiga och fyller samma funktion, vi använder oss av Bodyfence från Hexis som vi tycker fungerar väldigt bra och vi har väldigt bra support från tillverkaren vilket är viktigt för både oss och dig som kund. Andra skydd på marknaden är t ex Xpel, Premium Shield från 3M, Stek med flera, samtliga självläkande med smuts och vattenavvisande egenskaper och likvärdiga garantier. Även tillvägagångssättet vid montering är dom samma.


Jag har en bil som har dålig lack med lacksläpp och lite rost eller är olackad, kan ni foliera den?
Vi utför ingen "renoveringsfoliering" är bilen i dåligt skick och behov av lack så är just lack det bästa alternativet. Folien döljer inga ojämnheter och det är svårt att få folien att fästa som den ska, resultatet bli helt enkelt inte bra och därför gör vi det inte.


Jag tänkte lägga lackförsegling (typ MrCap eller Ditec) på min bil och även stenskottsskydd, i vilken ordning ska det göras?
Vi måste ha bilen till oss innan bilen får lackförsegling, om bilen behandlas innan vi sätter vårt stenskottsskydd måste du vänta 1-2 månader innan vi kan göra vårt jobb, stenskottsskyddet fäster inte på en bil som precis fått lackförsegling. Om bilen har genomgått keramisk lackbehandling kan det vara så att vi inte kan foliera eller stenskottsskydda den över huvud taget.


Jag har en bil som jag tänkte ställa ut eller tävla med, skulle ni kunna sponsra mig?
Vi sponsrar ytterst sällan och för att vi ska göra det krävs det något väldigt speciellt, vi sponsrar alltså inte för att det är en bil som ska åka på några träffar en sommar eller vara med i ett nummer i en biltidning. I vissa fall kan vi delsponsra med någon form av rabatt men även där krävs något udda som sticker ut. Ta en titt på vårat galleri känner du att du har ett fordon som sticker ut mer än något som redan finns där så är du välkommen att fråga så får vi ta en titt och se vad vi beslutar.


Blir det några skarvar när man folierar
I enstaka fall kan det vara nödvändigt med skarvar. Ha i åtanke att vi kommer att göra allt i vår makt för att försäkra oss om att alla eventuella skarvar placeras där dom syns allra mins och döljs på bästa sätt.


Hur tvättar jag min bil när den är folierad?
Du kan tvätta din bil som vanligt, även i borsttvätt men är det en gammal tvätt med dåliga borstar finns det en risk att även folien repas även om den är tåligare än en lack. Man bör undvika starka avfettningsmedel och om det är en matt folie så får man inte vaxa eller polera den. Dom blanka folierna kan du polera och vaxa precis som med en lack.

Högtryckstvätt är inga problem men man bör hålla ett avstånd på 50 cm med munstycket och inte varmare än max 35°C.


Hur skiljer det sig prismässigt med printad folie?
När man helfolierar med en printad folie (folie där man har ett motiv, mönster etc som skrivs ut i en stor skrivare) så skiljer det sig en del både arbetsmässigt och kostnaden för materialet. I regel kan man säga att det kostar mellan 7 000 - 8 000kr + moms mer med foliering med printat motiv/mönster än vad det kostar att helfoliera med en solid färg ur standardsortimentet.


Hur gör jag när jag vill foliera av bilen?
Vi gör enbart avfoliering hos oss i mån av tid, i regel är det lätt att göra det själv eller lämna bort till närmaste recondfirma som ofta tillhandahåller tjänsten med avfoliering. När det är dags att foliera av din bil är du välkommen att kontakta oss så kan vi hänvisa dig till våra samarbetspartners som vi använder oss av vid avfoliering.


Behöver jag anmäla till Transportstyrelsen att jag bytt färg?
Vid färgbyte genom helfoliering behöver man inte anmäla det till Transportstyrelsen eller bilprovningen eftersom det inte är en permanent förändring.

Behöver jag boka tid eller kan jag bara dyka upp?
Du måste boka tid hos oss, vanligtvis har vi ca 4-6 veckors framförhållning när det gäller helfoliering (under högsäsong kan det vara upp till 6 veckor), är det mindre jobb där bara delar ska folieras eller dekor så kan vi i regel hitta en tid inom en vecka.


Kan jag köpa folie hos er och foliera själv?
Vi säljer inte folie löst utan hänvisar till någon folierleverantör som säljer mot privatpersoner, med en enkel google-sökning hittar du en leverantör nära dig.

Behöver bilen vara tvättad när jag lämnar in den?
Bilen behöver inte vara tvättad när den lämnas hos oss men om vi behöver tvätta den tar vi ut en avgift på 200 kr inkluisve moms för tvätt.


Vad säger Polisen och bilprovningen om toning på främre sidorutorna?
Enligt lag får du inte ha någon toning på främre sidorutorna, på bakrutorna från B-stolpen och bakåt får du ha hur mörkt du vill.


Helfoliering

WrapZone Helfoliering

När man talar om helfoliering tänker dom flesta på bilar, vilket i och för sig är det vanligaste för oss att foliera. Men vi folierar allt från kylskåp till helikoptrar.

Läs mer

Bildekor

Vi tar givetvis fram traditionell bildekor allt från enkla texter och logotyper till avancerade racedekorer. I en eller flera färger, printade, skurna eller både och.

Läs mer

Stenskottsskydd

WrapZone Stenskottsskydd

Lacken på dagens bilar är otroligt tunn och känslig för stenskott, vill du slippa fula märken och värdeminskning så är det transparent stenskottskydd som gäller.

Läs mer

Toning

Solfilm och insynsskydd, oavsett om det är för att hålla nyfikna blickar borta, bilen sval på sommaren eller bara för att det är snyggt så löser vi det.

Läs mer

Design

Har du själv en idé men inte riktigt vet om det är genomförbart eller vet du inte alls vad du vill ha, vi hjälper dig att finslipa dina idéer eller att ta fram en dekor från grunden. Vi kan även ta fram en hel profil för ditt företag.

Läs mer

Delbetala

Vill du inte betala hela beloppet på en gång? Delbetala från 1.325 kr/månaden på 15.900 kr i 12 månader räntefritt. Vi erbjuder delbetalning till privatpersoner genom Wasa Kredit.

Läs mer

- HELFOLIERING - DEKOR - DESIGN - SOLFILM - STENSKOTTSSKYDD -