Loading color scheme

Helfoliering

När man talar om helfoliering tänker dom flesta på bilar, vilket i och för sig är det vanligaste för oss att foliera. Men vi folierar allt från kylskåp till helikoptrar.

WrapZone Chrome McLarensMånga dekorföretag erbjuder i dag helfoliering som en tjänst men det som skiljer oss från dom flesta är att vi folierar bilar från morgon till kväll, vilket gör oss till en av dom bästa och mest erfarna aktörerna i branschen.

Med 10 års erfarenhet och hundratals bilar folierade kan du känna dig trygg när du överlåter folieringen till oss. Ta en titt i galleriet som förmodligen är Sveriges största portfolio över folierade bilar för att se ett urval av vad vi gjort, är du intresserad av att se vad det finns för valmöjligheter när det kommer till färger så kan du titta på våra färgkartor.

Vi är vana med att skapa folieringar som får stor uppmärksamhet, vi har bland annat legat i täten med så kallade rost wraps och även försett Jon Olsson med camo wraps under många år på flera av hans bilar. Vi har all produktion in-house och kan göra allt från enkla färgbyten till avancerade printade wraps.

Tyska taxibilar

Första bilen som kläddes i vinyl med syftet att byta färg som man känner till gjordes som ett experiment hos en folietillverkare i Storbritannien på en Brittisk taxibil, dock var det Tyskarna som nappade på konceptet, eftersom tyska taxibilar enligt lag skulle vara av den otroligt fula ljusbeiga färg som dom har än i dag gjorde dom helt osäljbara efter sina tre år i tjänst. Folie togs fram i den rätta färgen och så var helfolieringen i full gång, detta var i slutet av 80-talet. Mycket har hänt med materialet sedan dess, folien och limmet och inte minst användningsområdena har utvecklats men tekniken är i grunden den samma och taxibilarna i Tyskland folieras fortfarande beiga.

wrapzone ferrari 458 wrapped

Varför helfoliera?


Det finns många anledningar, det kan helt enkelt vara så att du ska köpa en ny bil och bilhandlaren har en svart men du vill ha en vit, problemet är att då måste du vänta 3 månader på att få din bil om den ska vara vit, då kan du i stället foliera den. Du kanske gillar din bil men är trött på färgen. Eller så kanske du helt enkelt vill byta färg ibland. Man kan ju lacka om men för en proffsigt utförd hellack få du räkna med att betala mellan 70 och 100 tusen samt att en omlackad bil i regel är mer svårsåld eller kanske till och med osäljbar. Har du däremot en rostlagad lite halvrisig bil så är nog lack forfarande det bästa alternativet då folien behöver en bra grund för att resultatet ska bli riktigt bra.

Delfoliering

Självklart går det även bra att bara foliera detaljer för att ge bilen ett nytt utseende, kanske svar tak eller röda backspeglar. Eller Chrome delete (som innebär att man folierar allt chrome på bilen till blanksvart till exempel) som är vanligt bland Tesla ägare, och även andra bilägare också för den delen.

Inte bara bilar

WrapZone Bell Longranger HelicopterwrapÄven om bilar av olika slag är det inte det enda som vi folierar, vi gör allt från helikoptrar till båtar och kylskåp. Dock prioriterar vi bilar så övriga folieringar gör vi i mån om tid

 

Vill du foliera din bil eller är det något du undrar över? Titta på våra färgkartor eller skicka oss en förfrågan

Du kan betala genom Klarna när du anlitar oss, du kan betala när det passar dig antingen hela beloppet senare eller dela upp det. Meddela oss när du gör din bokning om du vill betala med Klarna.

Du kan läsa mer om det på Klarnas hemsida