Loading color scheme

Stenskottsskydda din bil med Bodyfence

WrapZone hexis bodyfence stenskottsskydd

Vi är ett av Stockholms och Sveriges ledande företag när det gäller transparent stenskottsskydd, vi använder oss av en transparent film som heter Bodyfence X särskilt utvecklad för ändamålet, denna film är 150 micron tjock för att stå emot stenskott och normalt slitage, filmen lämpar sig även utmärkt för att skydda insteg vid dörrar samt på bakre stötfångaren vid bagageluckan där lacken ofta skadas vid i och urlastning, stenskottsskyddet är vatten- och smutsavvisande och självläkande.

Det bästa är att komma till oss med bilen när den är helt ny innan du hinner får skador i lacken, vi som Bodyfence ceritifierade kan lämna livstids garanti på Bodyfence X (tillverkarens garanti). Garantin gäller så länge du äger bilen och är mot gulning, fadning och krackelering.

Tillvägagångssättet är lite annorlunda jämfört med helbilsfoliering då man bara skyddar dom mest utsatta delarna så dom front, framskärmar, huv, hjulhus och eventuellt backspeglar men det börjar bli vanligare att våra kunder väljer att sätta transparent skydd på hela bilen. Vilka delar man applicerar på skiljer lite från olika bilmodeller. Det tar ca 1 dag att stenskottsskydda en normal personbil med standardpaketet och 3-4 dagar för att skydda en hel bil. Om du har planer på att lackförsegla bilen hos t ex Mr Cap eller Ditec så bör du göra det efter vi satt skyddet då stenskottsskyddet inte fäster på bil som precis lackförseglats. Har du redan lackförseglat den måste du vänta minst en månad innan du tar bilen till oss för att vår film ska fästa har du keramiskt skydd på bilen kan vi inte garantera att stenskottsskyddet fäster.

Det som vi har som standard när det gäller stenskottsskydd på en bil är att vi sätter hela fronten, hela framskärmarna, hela huven, samt framsida backspeglar samt ilastningsskydd på bakstötfångaren på det bilar där det är aktuellt men kan montera skyddet helt enligt dina behov och önskemål, det blir allt vanligare att montera skydd på hela bilen om man vill vara riktigt säker på att bevara lacken.

Vi jobbar både med färdigskuret och så kallat bulk. Färdigskuret, skärs i maskin och är anpassat efter varje karossdel, bulk tas folien direkt från rulle, monteras och handskärs efter montering, det finns för och nackdelar med båda teknikerna och då vi använder oss av båda arbetssätten kan vi göra det som ger bäst resultat för just din bil.

Matt stenskottsskydd, inte bara för matta lacker

Har du en bil med matt lack från fabrik så är det ännu viktigare att skydda sin investering då det är väldigt svårt att lacka om exempelvis en framskärm om olyckan skulle vara framme. Det finns matt skydd anpassat för matta lacker men det går även att använda till bilar med blank lack. Har du en bil med blank lack och du gillar färgen och nyansen men skulle vilja ha den matt i stället? Då kan vi klä hela bilen i matt skydd, då behåller du färgen men ändrar till en matt finish, som Porschen på bilden till exempel, den har en blank röd lack som vi lagt ett matt skydd på.

Om Skyddet

Stenskottsskyddet heter Bodyfence X, det är självläkande, och smuts- och vattenavvisande. Ladda ner tekniskt datablad från som PDF på engelska

Unikt långmilatest av stenskottsskydd

WrapZone Team DetourSommaren 2013 blev vi tillfrågade om vi ville hjälpa till att sätta dekoren åt Team Detour på en Skoda Citigo. Bilen skulle köras tur och retur till Mongoliet i välgörenhetsrallyt Mongol Rally, en total körsträcka på 2500 mil. Ett helt galet men väldigt kul projekt så självklart var vi med på noterna, särskilt när det rörde sig om tre otroligt duktiga fotografer som skulle dokumentera sin resa.

Samtidigt såg vi vår chans att göra ett test på vårt transparenta stenskottsskydd, säljer vi något som vi säger är det bästa som finns så vill vi ju faktiskt att det ska vara det också, dessutom när våra kunder väljer att lämna sina dyrgripar till oss för att skydda dom.
Bättre sätt att göra ett riktigt hårt test kan vi inte tänka oss, 2500 mil på dom sämsta tänkbara vägarna. Självklart klarade skyddet testet och bilen var helt intakt i lacken när den kom tillbaka från sin resa.

 Vill du veta vad det kostar på just din bil eller boka tid? Skicka oss en förfrågan

Du kan betala genom Klarna när du anlitar oss, du kan betala när det passar dig antingen hela beloppet senare eller dela upp det. Meddela oss när du gör din bokning om du vill betala med Klarna.

Du kan läsa mer om det på Klarnas hemsida