Loading color scheme

Bil- och Wrap-vård

WrapZone Wrapcare tesla

För att en foliering ska hålla sig fräsch länge så är det viktigt att hålla efter den. Det är relativt enkelt men det är viktigt att man håller bilen ren och inte låter den vara smutsig långa perioder utan spolar av den. Smutsen torkar ut folien i längden och förkortar folien livslängd avsevärt, så även om det känns hopplöst att tvätta en bil exempelvis vintertid så är det viktigt att i alla fall spola av den minst två gånger i månaden.

En folie tål avfettning men det bör användas sparsamt då den påverkar folien i längden, är bilen väldigt smutsig och har tjärfläckar till exempel så är det tillåtet med avfettning, undvik all form av industriell avfettning. Sommartid är det inte nödvändigt att använda det varje gång. Då folien som regel är lättare att hålla efter än en lack så räcker det vanligtvis att spola av och tvätta med svamp.

Om du tvättar med högtryck så är det viktigt att hålla lite avstånd, vara försiktig och inta nöta mot skarvar och eventuella stenskott. Om vattnet i högtryckstvätten är kallt så är det extra viktigt att hålla avstånd då vattnet blir hårdare och kylan gör folien sprödare. Om du tvättar med varmvatten bör det inte vara varmare än 60°c.

Om du har folierade chromedetaljer (grill, lister, handtag, etc.) på bilen så bör du undvika att rikta högtrycket mot dom detaljerna då folie har en tendens att sitta sämre på chromet än på en lack samt att det är tunna remsor som är enklare att blåsa bort.

Tvätt när du har stenskottsskydd

När det gäller stenskottsskydd är det viktigt att inte skjuta vatten direkt mot kanterna utan tvätta från kanten i riktning. Om du lämnar in din bil på handtvätt så är det viktigt att påpeka att det sitter skydd på bilen, dels då professionella tvättfirmor ofta kör med väldigt högt tryck och ofta nära bilen och att dom ibland kan missa att det sitter skydd på bilen och således skjuta in vatten under skyddet och förstöra det. Om du får mycket insekter på skyddet så är det viktigt att tvätta bort dom så snart som möjligt då dom precis som på en lack bränner fast med tiden.

Keramisk lackbehandling en foliering?

Vi avråder från traditionella lackförseglingar och keramiska lackbehandlingar ovanpå folie, dels kan det gå igenom folien och påverka limmet, antingen så att folien släpper eller i värsta fall att den blir svår att ta bort den dagen man tröttnar. En annan sak att ha i åtanke är att du tappar alla garantier från folietillverkaren efter en sådan behandling.

Polering

En blank färgad folie går utmärkt att polera dock bör man vara försiktigare än med en lack då den är mjukare och det är också viktigt att det inte blir för varmt, en matt folie får inte poleras. När det gäller stenskottsskydd avråder vi från polering då det kan ta bort dom smuts-, vatten- och självläkande egenskaperna som ett transparent stenskottsskydd har.

Produkter för bilvård

För vård av din bil (både om det gäller folie såväl som lack) rekommenderar vi och säljer produkter från Tershine, vi har dom flesta av produkterna i lager och vi säljer även kompletta kit.