Loading color scheme

2010 WrapZone börjar verksamheten

Vi bestämmer oss för att sälja vår del och lämna det företag som vi varit med att grunda och bygga upp för att starta på nytt med WrapZone. Vi har vid det här laget redan folierat en hel del fina sportbilar och vi hyr in oss tillfälligt hos kollegor i branschen som har en lokal i Järfälla. Även här blir det en hel del sportbilar, bland annat hockeymålvakten Henke Lundqvists Maserati Gran Turimo.

2012 Vi flyttar till Kummelberget i Orminge

Nu börjar det bli på riktigt vi skaffar egen lokal på 160m2 och köper samtidigt vår första egna printer, skärmaskin och lamineringsmaskin. Vi börjar ta in mer och mer printade folieringar för att fylla ut bland färgbytena. Detta ger oss också möjlighet att bli lite mer kreativa även om vi redan har en gedigen erfarenhet av foliering med printad film där vi redan jobbat sedan start som frilansande montörer dock är det nytt för oss att göra det från början till slut.

2013 Gumballtime!

Vi har även tidigare hunnit med lite bilar för Gumball3000 men nu drar det igång på allvar vi gör 6 st bilar åt Betsafe som är huvudsponsor för Gumball3000 och detta är början på ett bra samarbete och många nya äventyr bland förarna av bilar som vi folieras finns Jens Byggmark och Fredrik Strebel. Vi påbörjar också vårt samarbete med Racing Rascals och Barndagen, ett event där barn som haft det lite svårt i livet får chansen att åka lite fina bilar på bana. Under senare år har Racing Rascals också anordnat en välgörenhetsauktion i samband med eventet och vi är stolta att få vara en del av evenemanget.

2014 Större lokal och fler feta bilar!

Vi utökar med att ta grannlokalen för att få mer plats, det innebär 360m2 och plats för fler bilar, vi utökar dessutom med en medarbetare till. Återigen dags för oss att göra ännu fetare Gumball3000-bilar, denna gång kommer en av våra största utmaningar Jon Olssons Rebellion R2K som är en av dom mest krävande folieringar vi gjort i årets startfält finns återigen Jens Byggmark med en Z4GT3. Vi börjar även jobba med stenskottsskydd på allvar, vi har hållit på med det från och till sedan 2010 men det är fortfarande inte så många i branschen som jobbar aktivt med stenskottskydd och vi börjar finslipa vår teknik och blir riktigt snabba och bra på det. Vi stenskottsskyddar en Skoda Citigo för team Detour som kör från Stockholm till Mongoliet tur och retur 3000 mil vilket förmodligen är det tuffaste stenskottsskyddstestet som någonsin gjorts. Vi folierar vår första av många chromebilar.