Loading color scheme

2010 WrapZone börjar verksamheten

Vi bestämmer oss för att sälja vår del och lämna det företag som vi varit med att grunda och bygga upp för att starta på nytt med WrapZone. Vi har vid det här laget redan folierat en hel del fina sportbilar och vi hyr in oss tillfälligt hos kollegor i branschen som har en lokal i Järfälla. Även här blir det en hel del sportbilar, bland annat hockeymålvakten Henke Lundqvists Maserati Gran Turimo.

2012 Vi flyttar till Kummelberget i Orminge

Nu börjar det bli på riktigt vi skaffar egen lokal på 160m2 och köper samtidigt vår första egna printer, skärmaskin och lamineringsmaskin. Vi börjar ta in mer och mer printade folieringar för att fylla ut bland färgbytena. Detta ger oss också möjlighet att bli lite mer kreativa även om vi redan har en gedigen erfarenhet av foliering med printad film där vi redan jobbat sedan start som frilansande montörer dock är det nytt för oss att göra det från början till slut.

2013 Gumballtime!

Vi har även tidigare hunnit med lite bilar för Gumball3000 men nu drar det igång på allvar vi gör 6 st bilar åt Betsafe som är huvudsponsor för Gumball3000 och detta är början på ett bra samarbete och många nya äventyr bland förarna av bilar som vi folieras finns Jens Byggmark och Fredrik Strebel. Vi påbörjar också vårt samarbete med Racing Rascals och Barndagen, ett event där barn som haft det lite svårt i livet får chansen att åka lite fina bilar på bana. Under senare år har Racing Rascals också anordnat en välgörenhetsauktion i samband med eventet och vi är stolta att få vara en del av evenemanget.

2014 Större lokal och fler feta bilar!

Vi utökar med att ta grannlokalen för att få mer plats, det innebär 360m2 och plats för fler bilar, vi utökar dessutom med en medarbetare till. Återigen dags för oss att göra ännu fetare Gumball3000-bilar, denna gång kommer en av våra största utmaningar Jon Olssons Rebellion R2K som är en av dom mest krävande folieringar vi gjort i årets startfält finns återigen Jens Byggmark med en Z4GT3. Vi börjar även jobba med stenskottsskydd på allvar, vi har hållit på med det från och till sedan 2010 men det är fortfarande inte så många i branschen som jobbar aktivt med stenskottskydd och vi börjar finslipa vår teknik och blir riktigt snabba och bra på det. Vi stenskottsskyddar en Skoda Citigo för team Detour som kör från Stockholm till Mongoliet tur och retur 3000 mil vilket förmodligen är det tuffaste stenskottsskyddstestet som någonsin gjorts. Vi folierar vår första av många chromebilar.

2015 Startskottet för rustwraps, RS6DTM och USA

Ett av dom mest händelserika åren medialt hittills för vår del. Vi folierar Jon Olssons RS6DTM, få bilar och dekorer har fått så mycket uppmärksamhet! Vi folierar vår första Rostwrap designad av Skepple, en av dom första och förmodligen en av världens mest uppmärksammade. General Lee Dodge Charger, omskriven i pressen runt om i världen och startskottet på en trend som håller i sig än idag. Vi kan nog stoltsera med att vi gjort fler rost/distresswraps än dom flesta. Dessutom får vi förutom att vi folierar 8 st Gumball3000-bilar i Stockholm åt team Betsafe nöjet att åka till USA och foliera ytterligare 7 bilar för årets Gumball som går sträckan Stockholm till Las Vegas, bland förarna till bilarna som vi folierat finns ingen mindre än Dolph Lundgren. Stenskottsskydd med Hexis Bodyfence börjar bli en större del av vår verksamhet.

Jon Olsson RS6dtm

2016 Supercars Club Arabia, helikopter, chromebilar och flytt till Värmdö

Förmodligen vårt bästa "rostwrap"-år. Vi folierar fler "slitna" bilar än någonsin, vi hinner med dom flesta kända race-teman för Porsche och alla på 991 GT3RS, det börjar med en Martini som blivit vår mest kända, den publiceras av RedBull på deras internationella hemsida, Topgear.com med flera och även i print i världens största Porsche magasin. Vi får förfrågningar från hela världen att göra slitna Martini-Porscher men det är också i samband med detta vi beslutar tillsammans med Skepple att alla rust wrap ska vara one-off, dvs vi gör inga fler Martini detta medför att det blir en av våra mest kopierade folieringar. Det innebär också att vi får gör en rad andra roliga teman, Martini följs av Jägermeister, Trautman, Rothmans, med flera, Rothmans Porschen som vi dessutom gjorde åt en Saudi Arabisk prins samt flera bilar åt Supercarclub Arabia även kallad världens mest exklusiva bilklubb.

Detta året hade vi bilar som rullade i Saudi Arabien, Bahrain och Qatar. Dessutom i kontrast till rost så folierar vi massor av chromebilar detta år. Vi flyttar ut till nya fina lokaler på vackra Värmdö och höjer nivån ytterligare. Vi firar flytten till nya lokalen med att foliera Jon Olssons Lamborghini Huracan. Vi helfolieriar vår första helikoptern en Bell Long Ranger åt Leovegas med vintercamotema, vi sätter ribban och vårt arbete och material blir godkänt hos Luftfartsverket eftersom det är en helikopter som flyger trafikflyg vilket innebär att det är fritt fram för oss att foliera fler, vilket det blivit sedan dess.

WrapZone Bell Longranger Helicopter Jon Olsson Camo

2017 Första resan till Dubai och Nordisk mästare

wrapzone_battleVi gör vår första resa till Dubai där vi foliera ytterligare två GT3RS med rostwraptema från Skepple, en i Mobil1-tema och en i Brumos-tema. Vi byter ut hela maskinparken med ny storformatskrivare från Epson och ny modernare skärmaskin från Summa, det senaste när det gäller skrivare för vår inriktning. Micke blir Svensk Mästare i The Battle och kommer på delad första plats som Nordisk mästare i samma tävling, tävlingsmomentet går ut på att foliera en formad platta på kortast tid med perfekt resultat. Tävlar i Hamburg samma år men åker ut i semin på ett litet misstag.

2018 mer jobb i Dubai och mycket Carrera Cup

RWB DubaiPorsche Sverige väljer att anlita oss för att designa och foliera deras Carrera Cup bilar, vi designar och folierar Porsches GT3Cup som fungerar som gästbil, några av Sveriges bäste raceförare kör bilen under säsongen, utöver det desingar och folierar vi två stycken "legends"-bilar i samband med att Porsche fyller 70 år, en med John Player Special-tema som körs på Andersorp av ingen nmindre än rally legenden Stig Blomqvist, legendbil nummer två blir en Rothmans-inspirerad dekor. Utöver det folierar vi några Cup-bilar till åt andra team. Vi åker åter igen till Dubai, denna gång är det vår expertis inom stenskottsskydd som efterfrågas, vi gör ett par bilar helt i Hexis Bodyfence bland annat en RWB Porsche, samt lite helfoliering och dekorjobb och vi gör lite fler helikoptrar detta år bland annat inför Världskuppen i Åre 2019. Vi börjar erbjuda tryck på kläder i  större utsträckning och investerar i en printer som kan skriva ut i fyrfärg direkt på plaggen, vi hjälper Jon Olsson att ta fram dom första förserie-kläderna för Jons och Janis nya klädmärke c'est normal, han väljer också att visa märket för första gången i samband med ett Youtube-avsnitt i våra lokaler.

 

2019 ännu mer Carrera Cup och ny flytt till Orminge

Ett fantastiskt år omsättningsmässigt, i och med att Tesla Model 3 lanseras gör vi väldigt många både helfolieringar och stenskottsskydd av just denna modell såväl som andra modeller från samma tillverkare. Porsche Sverige / Carrera Cup Scandinavia väljer att fortsätta jobba med oss som leverantör får design såväl som helfoliering av deras egna Carrera Cup bilar, under säsongen 2019 har vi folierat och designat totalt 8 av bilarna i serien. Bland förarna finns F1 legenden Jacques Veilleneuve och Prins Carl-Philip Bernadotte.

Oktober flyttar vi återigen till större lokaler från Värmdö tillbaka till Saltsjö-Boo och hamnar återigen ca 15 minuter från centrala Stockholm.

WrapZone Carrera Cup Villeneuve Bernadotte
 

2020 WrapZone firar 10 år

Pandemins första år, bilindustrin drabbas hårt båda av pandemi och vänsterns Bonus malus men vårt arbetsflöde fortsätter. Eftersom resandet till stor del stoppats stannar folk hemma och köper sportbilar i stället vilket medför ett uppsving av färgbyte medans stenskottskydds biten stannar av lite på grund av dalande nybilsförsäljning.

2021 Kontrakt med Porsche Centren i Stockholm

Allt rullar på trots pandemi och vi skriver kontrakt med dom tre Porsche Center som finns i Stockholm för helfoliering och stenskottsskydd och avtal som en av 5 leverantörer till Din Bil Sverige för dekor, foliering och stenkottsskydd åt deras anläggningar för Audi, Seat, Skoda, Scania och Volkswagen.

Vi folierar Mickans bil för TV-serien Solsidan. Som vanligt ett år med många fina bilar och många Carrera Cup-bilar.

2022 RACE OF CHAMPIONS

Vi har det stora nöjet att foliera 6 st Porsche 718 GT4 Clubsport (där vi även designat dekoren) som används vid Race of Champions som hölls på Pite Havsbad, körs av världseliten bland raceförare, bland annat Sebastien Loeb, Sebastian Vettel, David Coldhard, Mika Häkkinen med flera. Vi folierar även de courtesy cars som används vid eventet samt leverar samtliga namnskyltar till samtliga bilar under eventet. Vi medverkar även som support i depån för appliceringen av namnen under eventet i livesädning.

Utöver RoC så är det ett fullspäckat år med mycket Porsche över lag och mycket med Carreracup som vanligt där vi även blir leverantörer av samtliga klassdekaler för både Carrera Cup Scandinavia och Sprint Challenge Scandinavia.

 

2023 vårt bästa år någonsin

Vi gör vårt bästa år trotts biltillverkarnas leveransproblem och lågkonjuktur,  Mycket Porsche och Tesla som alltid och stenskottsskydd går mer från standard frontskydd till hela bil

Carrera Cup Scandinavia gästar Le Mans 100 års jubileum som sammanfaller med Porsches 75 års jubileum och vi har designat och folierat inte mindre än 8 bilar (inklusive vinnarbilen) på plats bland annat Porsche Sveriges jubileumsbil som körs av Dennis Hauger och blir en av dom mest fotograferade under Carrera Cup racet hålls av Carrera Cup Frankrike.

Udda konstprojekt har vi varit med om tidigare men det vi assisterade konstnären Fabian Bergmark Näsmark med hans kreation för Porsche Scopes på uppdrag av Porsche Tyskland.